Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-03@13:30:12 GMT

محصول جدید اپل؛ یک تراژدی زیست‌محیطی

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۵۸۰۵۲

محصول جدید اپل؛ یک تراژدی زیست‌محیطی

نیو صدر:‌ شاید هزاران سال دیگر وقتی باستان‌شناس‌ها در حال جستوجو گوشه‌های پنهان خانه شما هستند، ایرپادهای شما را ببینند و برای آنها سوال شود که اصلا چرا انسان چیزی را ساخته و چرا با قیمت‌هایی عجیب آن را خریداری می‌کرده، سوالی است که حالا هم می‌توانیم از خودمان بپرسیم؛   چرا فناوری را ساختیم که فقط ۱۸ ماه زندگی می‌کند و اصلا تجزیه نمی‌شود؟

هندزفری بدون سیم اپل یا همان «ایرپاد» محصول نسبتا جدیدی از اپل هستند که در چند ماه گذشته انتقادات زیادی نسبت در حوزه‌های زیست‌محیطی به آن وارد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع آنها محصولاتی پلاستیکی هستند که از ترکیب کربن، هیدروژن، اکسیژن، نیتروژن، کلورین و سولفور ساخته شده‌اند.

ذراتی که اتن عناصر را می‌سازدند ۱۳.۸ میلیارد سال پیش در زمان بیگ بنگ به وجود آمدند، انسان‌ها این محصولات را از زمین خارج می‌کنند، به آنها گرما می‌دهند و شکلشان را تغییر می‌دهند. این محصولات از مناطقی مثل ویتنام، آفریقا جنوبی، قزاقستان، پرو، مکزیک، اندونزی و هند با کشتی به کارخانه‌هایی در چین صادر می‌شوند و بعد «ایرپاد» ساخته می‌شوند.

شما می‌میرید، ایرپادها نمی‌میرند

تا ۱۸ ماه این محصولات به طور کامل کار می‌کنند، شما می‌توانید از آن برای پخش کردن موسیقی و یا تماس تلفنی استفاده کنید، اما بعد از آن اوضاع تغییر می‌کند.

باتری لیتیمی آن آرام آرام خراب می‌شود در نتیجه این اتفاق ایرپادها غیرقابل استفاده می‌شوند، از سوی دیگر این هندزفری‌های بی‌سیم به دلیل اندازه کوچکشان قابل تعمیر هم نیستند. هاگز، یک خریدار ایرپاد در این رابطه به سایت آتلانتیک گفت: «در ابتدا باتری آنها برای ۵ ساعت دوام می‌آورد، اما اکنون عمرش به نیم ساعت رسیده است.»

این دقیقا زمانی است که زمین با مشکل اصلی ایرپادها روبر می‌شود، بعد از آنکه باتری آن خراب شد، آن را به سطل زباله می‌اندازند، اما آنها غیرقابل بازیافت هستند.

در واقع برای راحت شدن از دست هندزفری‌های بدون سیم اپل تقریبا راهی وجود ندارد؛ اگر سعی کنید ایرپاد را بازیافت کنید، کارگری در  چرخه بازیافت، باید درگیر کار پر ریسک جدا کردن باتری لیتیوم - یونی از پلاستیک شود. اگر سعی کنید ایرپاد را دور بیندازید، خطر شروع آتش‌سوزی در تاسیسات انبار زباله در کمین است و اگر ایرپاد را به محل دفن زباله برسد، زمین برای حداقل هزار سال آن را در پوسته خود نگه می‌دارد.

برای بازیافت آنها باید باتری لیتیمی آن را جدا کنید که تقریبا عملی غیرممکن است، به طور کلی هندزفری‌ها در یک مرکز بازیافت زباله سوزانده می‌شوند اما این باتری‌های لیتیمی انجام این کار را تقریبا غیرممکن کرده‌اند. از سویی دور انداختن باتری‌های لیتیمی هم پیامدهای زیست‌محیطی زیادی به همراه دارد.

البته به نظر می‌رسد تنها یک راه حل برای این مشکل وجود دارد، برگرداندن ایرپاد به شرکت اپل به قیمت رایگان، آنها به نحوی که اعلام نشده این وسیله برقی را بازیافت می‌کنند.

ده‌ها میلیون ایرپادی که به زباله‌های الکتریکی اضافه می‌شوند

این اتفاق می‌تواند تاثیر شدیدی در افزایش تعداد زباله‌های الکتریکی داشته باشد؛ موسسه بین‌المللی بازیافت تجهیزات الکتریکی گزارش داده است که سالانه ۲۰ تا ۵۰میلیون تن زباله الکتریکی در دنیا ساخته و تنها ۱۲.۵ درصد آنها بازیافت می‌شوند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که تاکنون نزدیک به ۴۰میلیون ایرپاد در دنیا فروخته شده است. بعد از اتمام باتری آنها بخش زیادی از این هندزفری‌های بدون سیم به زباله‌ها الکتریکی اضافه می‌شوند تا بحران بازیافت تجهیزات الکتریکی در آینده در وضعیت خطرناک‌تری قرار بگیرد.

زباله الکتریکی، به دستگاه‌های الکترونیکی مصرف شده و قطعات آنان همچون تلفن‌ها و کامپیوترها و… که حاوی فلزات خطرناکی مانند سرب، کادمیوم و جیوه هستند گفته می‌شود. این وسایل در صورت رهاسازی در طبیعت پس از پایان عمر مفید و عدم بازیافت صحیح آلوده‌کننده خطرناک محیط زیست به‌شمار می‌روند.

پیامدهای زیست‌محیطی عناصر زباله‌های الکتریکی:

ردیف

نام عنصر

پیامد بازیافت

۱

سرب

سرب عنصری است در موبایل های زیادی و بیشتر در باتری موبایل ها وجود دارد و قرار گرفتن در معرض آن غدد درون ریز، سیستم ایمندی، سیستم عصبی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و همچنین به مغز کودکان آسیب وارد می کند.

۲

جیوه

این عنصر در صفحات کریستالی موبایل ها وجود دارد و به کلیه و مغز انسان آسیب وارد می کند.

۳

آرسنیک

دز بالای این عنصر که در میکروچیپ های موبایل قرار دارد، سمی است.

۴

کادمیم

کادمیم منجر به کاهش قدرت یادگیری، شناختی و ... در کودکان می شود. همچنین ارتباط هایی میان آن و بیماری های کلیوی وجود دارد. این عنصر که درون باتری موبایل قرار دارد هفتمین عنصر خطرنک جهان شناخته شده است و همان میزانی که در باتری موبایل وجود دارد، می تواند 600 هزار لیتر آب را آلوده کند.

۵

کلرین

این عنصر که 30 درصد ساختار موبایل ها را تشکیل می دهد منجر به تخریب  ساختار سلولی انسان می شود.

۶

برم

تحقیقات نشان داده این عنصر  که در موبایل ها وجود دارد می تواند آسیب هایی به غده تیروئید وارد کند و همچنین سرطان زا است.

این نوع زباله‌ها شامل عناصر سمی هستند که در صورت عدم بازیافت وارد بدن انسان می‌شوند و پیامدهای زیادی برای سلامت انسان به همراه دارد. از سویی دیگر سوزاندن این مواد الکتریکی گاز سمی ایجاد می‌کند که انتشار آن در هوا پیامدهای زیادی برای اتمسفر به همراه دارد.

از سویی این مواد سمی می‌توانند وارد آب‌های زیرزمینی بشوند و در نتیجه این اتفاق منابع آب زیادی اتلاف شوند.

237

کد خبر 1278477

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: زباله های الکترونیکی زباله ایالات متحده آمریکا ایران و آمریکا باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال خودرو دونالد ترامپ سینمای ایران آژانس بین المللی انرژی اتمی سپاه پاسداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۸۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ عزیز قیاسی گفت: حسب پایش‌ها، نمونه برداری‌ها و بررسی‌های انجام از واحد‌های خدماتی و تولیدی شهرستان در اردیبهشت ماه امسال، سه واحد خدماتی شامل بیمارستانی، کشتارگاهی و تصفیه فاضلابی به علت آلودگی‌های شیمیایی و میکروبی مورد اخطاریه زیست محیطی قرار گرفتند.

او افزود: اگر این واحد‌ها در مهلت مقرر رفع آلایندگی نکنند، نام آنها در لیست فصل اول امسال برای پرداخت عوارض سبز (تا ۱/۵ درصد فروش آنها) درج و به امور مالیاتی معرفی می شوند.

مسئول حفاظت محیط زیست نهاوند تأکید کرد: چنانچه واحد‌های تولیدی و خدماتی اقداماتی در زمینه حفظ محیط زیست اعم از ایجاد فضای سبز مشجر غیر مثمر، ساخت سیستم‌های تصفیه خانه ایی، نصب دستگاه‌های غبارگیر کنند هزینه مربوطه مشمول تا ۵۰ درصد بخشودگی مالیاتی می‌ شوند.

دیگر خبرها

  • بررسی عوارض زیست محیطی معدن مس دره زرشک به کجا رسید؟
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom Day + شعار و پوستر
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • نشان «همیار بازیافت» در کرمان رونمایی شد
  • همه پروژه های عمرانی شورای ششم کرج پیوست زیست محیطی دارند